Корисні властивості кіноа білої
Розрізняють три види кіноа: червону, чорну і білу (бежеву) – останній є найпопулярнішим, і вирізняється найбільшою кількістю корисних властивостей. В раціоні давніх інків, котрі славилися своїм довголіттям та фізичною витривалістю, зерна кіноа були одним із основних продуктів, а в неурожайні роки заміняли собою усі злаки та овочі.
Регулярне вживання кіноа покращує травлення, знижує рівень цукру та холестерину в крові, сприяє зміцненню м’язів та кісток. Високий вміст вітамінів групи В допомагає покращити сон, пам’ять та концентрацію уваги. Білків у кіноа більше, ніж у гречаній та ячмінній крупах, що робить її чудовим продуктом для харчування спортсменів, і абсолютно незамінним – для веганів.
Завдяки великій кількості калію, кіноа ефективно покращує роботу серця та нормалізує водно-електролітний баланс. Магнію, необхідного для нормального функціонування нервової системи, у зернах більше, ніж у бананах, а фосфору – ніж у рибі. Кіноа знаходиться у списку лідерів із вмісту фолієвої кислоти, котра бере участь у процесах кровотворення, нормалізує роботу печінки та регулює окислювально-відновлювальні реакції. Надзвичайно високий у крупі і вміст марганцю, необхідного для синтезу нейромедіаторів, від яких залежить наш настрій, інсуліну та інших гормонів.
Ще одна важлива деталь: кіноа не містить глютену, тому підходить для людей з целіакією
Щоб придбати якісну і свіжу продукцію звертайтесь в наш магазин і ми зрідістю вам допоможемо/
Основні | |
---|---|
Виробник | KoloSalno |
Вид крупи | Кіноа |
Вага | 1 кг |
Колір | Білий |
- Ціна: 265 ₴