Їх називають горіхами – а через дрібну форму навіть горіхами – кедровими, кедровими або буратінками. Цей сорт відомий і масово культивується з давніх часів. Цінується за високий вміст цинку, вітаміну К і характерний аромат. Кедрові горіхи завдячують цим сосні - головним чином сосні (Pinus pinea), - чиє очищене насіння є кедровим горіхом.
Найблагородніші сосни ростуть на узбережжі Чорного і Середземного морів, де їх висаджували гронами ще в давнину. Тому ці дерева також зустрічаються як італійські сосни або - через форму їх густих крон - зонтичні сосни.
Кедрові горіхи дрібні, витягнутої форми, кремового кольору. Їх отримують шляхом нагрівання шишок - при цьому шишка відкривається і звільняється насіння, укладене в оболонку. У сирому вигляді вони мають приємний кисло-солодкий смак, але саме процес смаження робить їх ідеальними та ароматними. Італійці швидко звикли до цієї страви, зробивши її обов’язковим інгредієнтом справжнього песто або хрусткою добавкою до салатів і пасти.
Основні | |
---|---|
Виробник | KoloSalno |
Країна виробник | Китай |
Тип | Кедрові горіхи |
Вага | 500 г |
Тип обробки | Сирий |
- Ціна: 730 ₴