КІНОА – РИСОВА КІНОА
Кіноа – родом з Південної Америки, що пояснює її трохи екзотичну назву. Вже 5000 років тому він був основою страв воїнів імперії інків. У Польщі її часто зустрічають як кіноа - хоч це звучить більш звично, але мало хто знає, яка вона на смак, з чого її готувати та...
…що це саме?
У природному середовищі, у високогірних районах Перу, Болівії, Еквадору та Чилі, його називають матір'ю всіх злаків, але насправді це не злак. Цим витонченим прізвиськом він зобов'язаний своїм поживним властивостям - дуже цінним і не часто зустрічається в одній рослині.
Що спільного між кіноа та рисом?
Через назву, зовнішній вигляд і типовий спосіб приготування багато людей помилково ідентифікують кіноа як зерно - східний сорт рису або щось із сімейства круп'яних. Ситуація ускладнюється ще й тим, що кіноа ще називають перуанським рисом. З біологічної точки зору кіноа разом з амарантом і гречкою відноситься до групи псевдозлаків, тобто не трав, а рослин з високим вмістом крохмалю в насінні. Це безглютеновий продукт і багатий цінним білком.
Лише деякі знають, що завдяки тісній спорідненості зі шпинатом і мангольдом їстівними є не тільки насіння, але й листя кіноа.
Цікаве поєднання всіх видів киноа робить готову страву дуже смачним і корисним.
Цікавий зовнішній вигляд міксу з кіноа дозволяє використовувати її як в гарячому, так і в холодному вигляді в складі величезної кількості страв, в числі яких супи, салати та десерти.
Спосіб приготування:
Кіноа добре промивають і обдають окропом, щоб прибрати гіркоту. У киплячу підсолену воду засипати киноа (в пропорції 1: 2,5), варити до готовності приблизно 30-35 хвилин.
Додати вершкове масло.
Дати настоятися 5-10 хвилин.
Кіноа – це суперпродукт?
Є багато причин, чому варто включити кіноа у свій раціон.
Зберігання
Зберігати в сухому і прохолодному місці, в щільно закритій тарі.
Країна походження - Індія
Основні | |
---|---|
Виробник | KoloSalno |
Країна виробник | Індія |
Вид крупи | Кіноа |
Упаковка | Пакет |
Вага | 1 кг |
Колір | Червоний |
- Ціна: 341 ₴