НУТНЕ БОРОШНО
Безан - незамінний інгредієнт індійської кухні. Хоча вона ще не така популярна, як пшеничне борошно, вона цінується серед любителів нових смаків та кулінарних експериментів. Що про це варто знати?
Безан, або...
... нутове борошно, яке також називають гороховим. Його виготовляють шляхом подрібнення сухих або мокрих зерен нуту. Процес бродіння, хоч це і звучить трохи страшно, але дуже корисний, оскільки покращує засвоюваність білка. Насправді безан має мало спільного з традиційним борошном, виготовленим із перемелених злаків. Як бобовий продукт, він забезпечує понад середню кількість білка, заліза, калію та магнію. Борошно з нуту має широкий спектр застосування, хоча і відрізняється від свого пшеничного аналога. Сам по собі він не підходить для приготування традиційної польської випічки, але ідеально підходить як інгредієнт для панірувальних сухарів, соусів і котлет або як основа для веганської фрітати.
У країнах середземномор'я бесан є невід'ємним елементом хліба, солодощів і всіх закусок. З ним готують хандві - традиційні закуски у вигляді булочок, кадхі - густий гострий соус, пакору - овочі в тісті, а такий десерт з гарніром зі смаженого масла і мускатного горіха боросна з сухофруктами. Цікаво, що злегка горіховий безан - хоч і зроблений з нуту - зовсім не нагадує смак вареного нуту.
ІНГРЕДІЄНТИ
Борошно з нуту
УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ
Зберігати в сухому і прохолодному місці, в щільно закритій тарі.
Країна походження - Аргентина
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Аргентина |
Вага | 1 кг |
- Ціна: 210 ₴