Амарантове борошно
Виготовляється з насіння амаранту, більш відомого як амарант, завдяки своєму насиченому рожевому кольору. Це рослина, яка не містить глютену, тому конкурує з популярним пшеничним борошном. Він містить понад середню кількість білка та заліза, тому з кожним роком набирає популярність. Амарантове борошно є не в кожній польській кухні, хоча воно повинно бути!
Щоб почати готувати з нього страви, потрібно знати, що амарантове борошно не веде себе так, як інші види борошна, особливо пшеничне. Його властивості легше порівняти з іншим безглютеновим борошном. Тому амарантове борошно добре працює як загусник, але воно не підходить для використання самостійно у випічці, яка потребує підйому. Для досягнення найкращого ефекту варто поєднувати борошно з насіння амаранту з іншими видами – тоді випічка буде пухкою та без нагару, млинці – ідеальними та компактними, а оладки – хрусткими та смачними, як ніколи.
Як на смак?
Окрім харчової цінності, беззаперечною перевагою – і конкурентною перевагою – амарантового борошна є його смак. Для амаранту характерна помітна горіхова нотка, яка чудово підходить до десертів, але не тільки там. Кожна страва, збагачена цим інгредієнтом, стане іншою, тому спробувати амарантове борошно просто необхідно!
Інгредієнти
Борошно з насіння амаранту
Зберігання
Зберігати в сухому і прохолодному місці в щільно закритій тарі.
Країна походження - Індія
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 кг |
- Ціна: 260 ₴