НЕРАФІНОВАНА ОЛІЯ ЛЬОНУ ХОЛОДНОГО ВІДЖИМУ
Виготовляється пресуванням насіння льону звичайного. Характеризується насиченим жовтим кольором і специфічним смаком. Вона не така популярна, як рапсова, соняшникова чи кокосова олія, що пов’язано з різним призначенням. Лляна олія, однак, є продуктом, добре відомим любителям здорового харчування та кухні, багатий на цінні поживні речовини. Щоб скористатися всіма його перевагами, варто знати, як правильно вибрати лляну олію і не обманюватись пляшкою.
Омега-3 краплі
Найбільшою цінністю лляної олії є високий вміст омега-3 кислот, головним чином α-ліноленової кислоти (АЛК).
З рибою і замість риби
Дієта, багата омега-3, допомагає покращити настрій, зберегти молодість і бадьорість, а також підтримувати належний рівень холестерину та правильну роботу мозку. Особливо про це повинні дбати вагітні жінки та діти, хоча за статистикою в Польщі кожен із нас забезпечує свій організм надто малою кількістю омега-3. Найбільшою перешкодою є обмежена кількість продуктів, що їх містять, і схильність швидко окислюватися, тобто втрачати свої корисні властивості. Ці кислоти містяться в рибі і морепродуктах, деяких видах горіхів і рослинних жирах. З цієї причини високоякісна лляна олія є важливою складовою дієти вегетаріанців і веганів.
Як вибрати лляне масло?
- На основі таблиці поживності. Хороше лляна олія – продукт холодного віджиму, нерафінований і свіжоприготований. Зберігати його слід у прохолодних і темних скляних пляшках, які обмежують доступ світла. Як правило, чим більше омега-3 жирних кислот містить олія, тим коротший термін її зберігання. Високоякісна лляна олія (її також часто називають олією Будвіга) містить понад 50% ліноленової кислоти – омега-3 – близько 15% лінолевої кислоти – омега-6 – і невелику кількість насичених жирних кислот.
Budwigowy - це термін, який використовується для опису високоліноленової лляної олії. Цей благородний сорт був названий на честь німецького біохіміка доктора Будвіг, який розробив дієту, засновану на прийомі омега-3 кислот, що містяться в лляній олії. Його головною метою була підтримка боротьби з раком, хворобами серця та діабетом завдяки відповідному співвідношенню кислот омега-3 і -6.
Аплікація - холодна
Під час термічної обробки лляна олія втрачає свої цінні властивості, тому її не можна використовувати для смаження їжі. Однак він ідеально підходить для приготування заправок. Будь-який салат, збагачений ложкою-двома, набуде більш глибокого смаку, стане поживнішим, а жиророзчинні вітаміни краще засвояться. Ще один спосіб застосування лляної олії холодного віджиму – приготування домашнього майонезу або додавання невеликої кількості в сир або коктейлі. Подане так масло припаде до смаку навіть вибагливим дітям і скептикам кухонних експериментів.
Інгредієнти
Лляна олія холодного віджиму
застосування
Лляна олія ідеально підходить для салатів, сироїжків та інших холодних страв.
Зберігання
Зберігати в сухому, прохолодному та темному місці. Після відкриття зберігати при температурі 4-10°C не більше 3-4 тижнів. Може виникнути природний осад або помутніння - це природне явище, яке не впливає на харчову цінність олії.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Польща |
Вага | 500 г |
Об`єм | 500 мл |
- Ціна: 290 ₴